Dübörög a beton, fogynak majd a gumik a HUNGEXPO-n

2012. március 29., csütörtök

Motorok és autók tavaszi show-ját tartják március 30. és április 1. között három napig a HUNGEXPO-n. A Carstyling.hu Tuning Show, és a Budapest Motorfesztivál mellett ezúttal az EMAT 2012 - az Épített Autók és Motorok találkozója, a GYMKHANA Országos Bajnokság - hazánk új autósportjának első idei versenye, és a Budapest Tattoo Expo fogadja a vendégeket a Budapesti Vásárközpontban.

Az öt rendezvény a Hungexpo négy pavilonjában és a pavilonokat övező szabad területeken zajlik. A hazai és nemzetközi tuning- és hifi technika legütősebb alkotásai, termékei és vállalkozásai, egy igazi fesztiválhangulatú kiállításon, látványos kísérő eseményeken mutatkoznak be.

Több mint 300 kiállított hazai autó, épített motorok és hotrodok várják a tavaszi szezon legrangosabb seregszemléjének közönségét! Emellett minden eddiginél nagyobb létszámmal, immáron 11 ország több mint 150 csúcskategóriás tuning autóját látja vendégül a show.

A második napon (március 31.) kerül sor az év első nagy hangnyomás versenyére, a Pioneer-HUMMA csapatának szervezésében. A megmérettetés a szokásos profi zsűrizés mellett, több kategóriában zajlik, magára a mérésre pedig ezúttal is fedett téren, a pavilonban kerül sor, ahová a versenyzők a megszokott módon, egymás után hajtanak majd be a nap során. A díjátadó pedig szintén bent, a központi nagyszínpadon történik majd.

A Motor Fesztivál ? jelképesen értve - teljes rendőri felügyelet mellet zajlik, hiszen a rendőrmotorosok ott lesznek a nagy felvonuláson! A Budapesti Rendőr Főkapitányság minden napra tervez előadásokat, biztonságtechnikai show műsort a kétkerekűek rajongóinak. A biztonságos motorozásra hajtanak a Safety Hungary szakemberei is, így az ő bemutatójukat is nézhetik, sőt a mutatványokat ? felügyelet mellett, biztonságos kiegészítőkkel - ki is próbálhatják az érdeklődők.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a legifjabb korosztálynak ismerkedős gyermekmotoros pályát alakítanak ki, a Talmácsi Motorsport közreműködésével, amelyen a méretükhöz igazodó motorokkal tehetnek ?kezdőköröket?.

Érdemes kilátogatni a rendezvényekre, hiszen sok-sok nyeremény talál majd gazdára, és kedvező vásárlási lehetőségekből sem lesz hiány!

A Ken Block neve által fémjelzett, a tavalyi Tuning Show-n született új sportág - a gyorsulási-, a szlalom verseny és a drift látványos elegyének - idei első országos bajnoki futama, a GYMKHANA Országos Bajnokság, drift- és streetfighter bemutatók, színpadi show műsorok várják a közönséget. Több mint 100 kiállító cég kínálatából válogathatnak a technika rajongói.

Az autó és motorkiállítás elengedhetetlen műsora a szépségverseny, melyre ebben az évben is nagyszámú ifjú hölgy nevezett be.

Az összesen közel 85.000 négyzetméteren zajló 5 rendezvényt egy belépőjeggyel lehet megtekinteni. Az évadnyitó autós-motoros fesztiválra több tízezer érdeklődőt várnak a HUNGEXPO-ra.

További információk: www.tuningshow.hu, www.motorshow.hu