Fagyosan indult a Foodapest

2012. február 6., hétfő

Az élelmiszeripar ismét bizonyította kitartását. Csütörtök óta épült a Foodapest és az UKBA kiállítás a HUNGEXPO A pavilonjában. Az építők munkáját a szervezők meleg teával segítették. Az áldozatos munkának köszönhetően vasárnap a havazás és a hideg ellenére megnyitották a kapukat a közönség előtt.

A szakmai sokszínűség mellett a látogatókat különleges egyedi építésű standok várják. A 7000 négyzetméteren helyet foglaló közel 200 kiállító közt a hazai üzletláncok mellett olasz, cseh, bolgár, román, lengyel, osztrák, német, belga, lett, nigériai és angol cégek is képviseltetik magukat.

A kiállítás megnyitóján Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy a magyar kormányzat intézkedései révén kívánja felgyorsítani a minőség térnyerését az élelmiszerpiacon.

Siklósi Csaba, a HUNGEXPO kereskedelmi igazgatója, Pataki János, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke és Kurdi András a Magyar Pékszövetség elnöke egyet értettek abban, hogy nem lehet óvatos kis lépésekkel átugrani a gazdasági válság okozta szakadékot, csak egyetlen nagy ugrással, előrelendülve. Felhívták továbbá a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a minőségi alapanyagok használatának fontosságára. Mindezek bemutatására és a tapasztalatok cseréjére megfelelő fórumot teremt a két szakvásár.

Néhány kiállító rövid bemutatkozás keretében mondta el mivel készült a kiállításra:
http://www.foodapest.hu/tartalom-mutat.php?almenu_id=1702,
http://www.ukba.hu/tartalom-mutat.php?almenu_id=1703

A szakmai konferenciákról és a programokról itt olvashat: www.foodapest.hu, www.ukba.hu

A rendezvény február 8-ig, szerdáig várja a látogatókat.