Megnyitottunk!

2012. március 1., csütörtök

Kezdetét vette a 35. Utazás kiállítás, a 21. Budapest Boat Show, a 6. Karaván Szalon és az 5. Port.hu Bringaexpo a Hungexpón. Délelőtt 11 órakor került sor a hivatalos megnyitóra az Olimpiai Pavilonban, melyen Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke mondott nyitóbeszédet. Hatalmas érdeklődés mellett zajlottak az Utazás Fórum szakmai konferenciái, melyek a "Belföldi forgalomélénkítés" témáját boncolgatták.

Eközben megtelt a turisztikai börze, a hajókiállítás és a karavánok pavilonja, sajtótájékoztatók és tárgyalások követték egymást a standokon, a látogatók közül pedig sokan megtalálták az ideális nyaralási célpontot, hajót és lakóautót. Már az első napon több mint tízezren voltak kiváncsiak a Hungexpo-n megrendezett rendezvényekre.

Eseménydús órákat tudhatunk magunk mögött, de a programok java még hátra van! Sportolókkal telik meg az Olimpiai Pavilon színpada, ahol több alkalommal nem mindennapi, látványos divatbemutató keretében mutatják be olimpikonjaink londoni formaruháját. Beindul az élet az A pavilon színpadán is, ahol többek között Debrecen is bemutatkozik egy musical előadással. A MÁV-Start Zrt. standján 14.30 órától fellép Varga Viktor, másutt Kökény Attila és Tóth Gabi ad minikoncertet. Paks standján római kori napot tartanak, a nógrádiaknál pedig palóc viseletet ölthetnek magukra a látogatók. Folytatódik a szakmai konferenciasorozat is "Légi hidak - élet a MALÉV csőd után" címmel.

A G pavilon színpadán délelőtt az F18-as téma kerül fókuszba, beszélgetünk a támogatókkal, a szervezőkkel és a versenyzőkkel is. Délután bemutatkozik a Budapest Boat Show díszvendége, a Fertő tó. A két program között vitorlás összeszerelő és csomózó versenyt rendeznek gyermekek számára.