Terítéken az élelmiszeripar Vasárnap nyit a FOODAPEST és az UKBA

2012. február 2., csütörtök

Február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA. Közel hétezer négyzetméteren mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól szerdáig zajlanak az események. Az idei a második alkalom, hogy ebben a formában együtt kerül sor az élelmiszeripari-gasztronómiai bemutatóra.

A HUNGEXPO nagy hagyományokkal bír az élelmiszer és gasztronómiai kiállítások szervezésében, és az új koncepció szerint most ősszel és tavasszal is jelen van az effajta rendezvények piacán.
A 20 éves FOODAPEST, amit kétévente rendeztek, és az UKBA már több évtizede szerepel a programok között. Az UKBA most 17. alkalommal fogadja majd a pék- és cukrász szakembereket. A HUNGEXPO harmadik hasonló jellegű szakkiállítása a HOVENTA, s mindezekhez tavaly még az ÍZEK és Borok fesztivál járult, gazdagítva ezzel is a választékot.

Az új koncepció szerint most együtt szervezett két kiállítás két hagyományos szakma, a pékek és cukrászok mellett az élelmiszeripar más ágazatait is felsorakoztatja, s így egy eseménybe koncentrálja az élelmiszeripar jelentős területeit.

Az UKBA hagyománya, hogy mindig vasárnap kezdődött, amely hagyomány maradt a FOODAPESTTEL együtt szervezett formában is, így a hét végén nyílik és vasárnaptól szerdáig tart.

Ebben az évben közel kétszáz kiállító részvételével mintegy 7000 négyzetméteren zajlanak az események. A kiállítók XXI. századi technikákkal és alapanyagokkal, az aktuális trendek szerint készült ételekkel és az azokhoz szükséges alapanyagokkal jelennek meg a standokon. Általános, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozás formáira és technikáira, az ahhoz használható nyersanyagokra.

A kiállítások elsősorban a szakközönségnek szólnak. A szakmát a termelők és gyártók, a nagy élelmiszerláncok üzletkötői, a beszerzés szakemberei, nagykereskedők képviselik majd. A kiállítók igényeit követve a szervezők nyitottak a nagyközönség felé is, s így erre a kiállításra már a végfogyasztókat is várják.

A kísérő események előadásain szerepelnek a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége, a Gazdasági Versenyhivatal, a GfK Hungária Piackutató Intézet, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft., a Magyar Márkaszövetség szakemberei továbbá hipermarket láncok, magyar gyártó és export-import cégek képviselői. A kerekasztal beszélgetéseken a részvevők a szakértő közönség körével vitatják meg többek között a jogi és adózási változások, a saját márkás termékek, az export lehetőségek a cégfúzió és felvásárlások témáit. A programok szervezésében a kiállítás hivatalos lapja, a TRADE MAGAZIN csapata közreműködött a HUNGEXPO partnereként.

Az UKBA a hagyományos versenyeken túl ebben az évben különleges nemzetközi bemutatókkal is szolgál. A hazai finomságok mellett német rétesek, olasz szendvicssütők munkáiban gyönyörködhet a közönség. A FOODAPEST kiállítás egyik kiemelt programja a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Díjkiosztó gálája, amelyet az AMC szervez.

A TRADE magazin szervezésében kerül sor a FUTURE STORE bemutatóra. A rendezvény az "A" pavilon 207/A standján olyan jövőbe mutató, innovatív, trendi termékek, szolgáltatások, újdonságok, megoldások sorát vonultatja fel, amelyek már elérhetőek a magyar piacon és elterjedésük nagyban befolyásolja a hatékony értékesítés, modern kereskedelem alakulását.

A www.foodpest.hu, a www.ukba.hu oldalakon részletes információt található a programokról. Ugyanott elő-regisztrációs lehetőséget biztosítanak a szervezők, amivel díjmentes belépő igényelhető a kiállításokra.


A teljes sajtóanyag innen letölthető