UTAZÁS kiállítás az OLIMPIA évében

2012. február 28., kedd

Harmincötödik alkalommal nyílik meg március 1-jén a Budapesti Vásárközpontban az UTAZÁS kiállítás, s azzal együtt a BUDAPEST BOAT SHOW és KARAVÁN SZALON, melyeken 22 ország több mint 465 kiállítója várja a szakmát és a nagyközönséget. A Vásárközpont ?B" pavilonjában ugyanekkor kezdődik a jubileumi V. PORT.hu BRINGAEXPO, s így március 4-ig a HUNGEXPO-n több mint 500 kiállító részvételével zajlanak az események, melyek középpontjába az idén az olimpiák világa került.

MEGNYITÓ
A kiállítások ünnepélyes megnyitója március 1-én, 11 órakor lesz a HUNGEXPO ?F" pavilonjában.

DÍSZVENDÉGEK
Lengyelország - a hagyományosan jó kapcsolatokat ezúttal kulturális bemutatókkal, rengeteg utazási ajánlattal ápolja. A focirajongók már most bepillanthatnak majd a 2012-es lengyel-ukrán rendezésű foci EB előkészületeibe is.

Debrecen - mostanság nem csak helyeiről és épületeiről híres, de a szellemi műhelyek létrehozásának, kulturális értékteremtésnek, no és nem utolsó sorban a városépítésnek köszönhetően a turizmus sikeres fejlesztésének egyik hazai példavárosa.

Halasi csipke - Ebben az évben először kulturális díszvendége is van a vásárnak. Idén ünnepli a halasi csipke fennállásának 110. évfordulóját. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010. szeptembere óta szerepel a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén és ezáltal hivatalosan is a magyar kultúra védett szellemi örökségének része.

OLIMPIÁK és OLIMPIA

MOB - A Magyar Olimpiai Bizottság partnerségének köszönhetően megvalósulhat több mint 30 sportág bemutatkozása, 150-nél is több sportoló részvételével, köztük mintegy 90 olimpikonnal, akik küzdőtereken bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel ismertetik meg saját sportágukat, lehetőséget biztosítva, hogy az érdeklődők maguk is kipróbálják a sportágakat.

Az Olimpiai Pavilon ? a HUNGEXPO ?F" pavilonja - fővédnöke Borkai Zsolt olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, védnökei Czene Attila, olimpiai bajnok és sportért felelős államtitkár, valamint Dr. Gémesi György a Nemzeti Sportszövetség elnöke.

Házigazdák: Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, az Aranycsapat tagja, Pulai Imre olimpiai bajnok és Rudolf Péter színművész.

BUDAPEST BOAT SHOW, KARAVÁN SZALON

Fertő tó - A hajókiállítás történetének első ?vizes" díszvendége. A nagyobb részt Ausztriára eső vízfelületű tó sokáig elválasztó határ volt, ma kitűnő sportolási, szórakozási lehetőségekkel és természeti kincsekkel várja a vizek szerelmeseit.

Katamarán flotta - Ötszáz négyzetméteren gyönyörködhetnek a látogatók a kéttörzsű hajótestekben. Ott lesz a Formula 18 one design típus, a 2011-ben Balatonfüreden megrendezett katamarán világbajnokság főszereplője. A méltán világhírű Paulovits Dénes hajóépítő munkáját is dicsérő Vándor Róbert kormányozta 35 lábas Kékszalag esélyes vitorlás épp úgy megjelenik, mint a 2010-es Kékszalag győztes Ventilo 28 egy példánya is.

Hajós celebek - A színpadon: Wossala György, Fundák György, Litkey Árpád, továbbá az idei Kékszalag legnagyobb esélyesei, F18 versenyzők. A kiállításon a többi kategória képviselői is jelen lesznek, így jachtok, vitorlások, evezősök forgalmazói és gyártói is bemutatkoznak.

Karaván Szalon - A lakóautók kiállítása a hajókiállítással együtt a ?G" pavilonban kap helyet.

5. PORT.hu BRINGAEXPO - jubileum a ?B" pavilonban

Új kiállítók, új márkák, kipróbálható elektromos kerékpárok! Az itthon elérhető teljes bringa paletta megtekinthető az ötödik, jubileumi rendezvényen. A nyitónap az előzetesen regisztráló iskolai osztályok ingyenesen tekinthetik meg a kiállítást. Számukra bővebb információ a www.bringa.hu/iskolak és a www.velo.hu oldalon!

Nyitva tartás

Időpont:
2012. március 1-4. (csütörtöktől vasárnapig)

Nyitva tartás:
csütörtök: 10.00-17.30
péntektől vasárnapig: 10.00-18.00

Belépőjegy árak

Napijegy:
- helyszínen: 2000 Ft
- online elővételben: 1600 Ft

Kedvezményes jegy: 1400 Ft
A felnőtt kíséretében érkező 14 éven aluli gyermek, a nyugdíjas, a diákigazolvánnyal rendelkező fiatal, valamint a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők részére a megfelelő igazolvány felmutatásával, továbbá Hungary Carddal.

Családi jegy: 4000 Ft
Két felnőtt és három 14 éven aluli gyermek belépésére jogosít.

Csoportos diákjegy: 1000 Ft/fő (csak péntektől vasárnapig!)
A min. 15 fős diákcsoportok érkezése esetén vehető igénybe diákigazolvány felmutatásával, ez esetben 2 fő kísérőtanár részére díjmentes a belépés.

6 éven aluliak számára ingyenes!

A belépőjegyekkel valamennyi egyidejű rendezvény megtekinthető.

Budapest X. kerületének lakói valamennyi belépőjegy típus esetén 25% kedvezményben részesülnek helyszíni jegyvásárlás esetén. A jegyvásárláskor a lakcímet személyi igazolvány vagy lakcímkártya bemutatásával kérjük igazolni.

Belépőjegy üdülési csekk ellenében is váltható az I-es és III-as Fogadócsarnokban!

A Volánbusz Zrt. belföldi járatain és a MÁV-Start Zrt. vonatain 50%-os menettérti kedvezménnyel utazhatnak a vásárra látogatók. Péntektől vasárnapig bizonyos vonatok Kőbánya felső állomáson is megállnak.

További részletek, programok, kiállítói lista és egyéb információk:

www.hungexpo.hu/utazas

www.hungexpo.hu/boatshow

www.hungexpo.hu/karavanszalon