Utazni márpedig kell

2012. március 4., vasárnap

Ma este zárta kapuit az Utazás 2012 kiállítás és a mellette nyitva tartó Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és az V. Port.hu Bringaexpo.

Az Olimpia évében zajló turisztikai kiállítást és a mellette párhuzamosan nyitva tartó rendezvényeket csütörtöktől vasárnapig, mintegy ötvenezer érdeklődő kereste fel.

A térség legjelentősebb turisztikai vásárán, hajókiállításán, karaván bemutatóján és az ehhez most már hagyományosan kapcsolódó Bringaexpón ezúttal 22 ország több mint 500 kiállítója vonult fel, 22 ezer négyzetméter kiállítási területen.

A díszvendég Lengyelország és Debrecen városa volt az Utazás kiállításon, s most első alkalommal kulturális díszvendégként a 110 éves halasi csipke szerepelt. A londoni Olimpia jegyében külön pavilont szenteltek a magyar olimpiai múltnak és a jövőnek: több mint 150 kiváló sportoló vett részt a színpadi programokban. A standokon is zajlott az élet: zenés, táncos és gasztronómiai programokkal csábították utazásra a közönséget. A kiállítók számára megrendezett ?legjobb attrakció" verseny győztese a Lastminuteszalloda.hu lett, aki az elmúlt idők legtehetségesebb zenei felfedezettjeit hozta el a látogatóknak. A második helyen Paks végzett tematikus napi programjaival, a harmadik helyre Békéscsaba ?gyúrta" be magát kolbász különlegességeivel.

A hajókiállítás idei attrakciója a katamarán bemutató volt, díszvendége pedig a Fertő tó, míg a kempingezők a lakóautók választékába nyerhettek betekintést. Az Utazás kiállítás legközelebb 2013. február 28. ? március 3. között jelentkezik a Hungexpón.